Forume Wong Tegal lan Sekitare
Urun Rembuge Enyong Sedurunge Macam2 Gath - Printable Version

+- Forume Wong Tegal lan Sekitare (http://tegalcyber.org)
+-- Forum: Info Umum (http://tegalcyber.org/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Aktivitas (http://tegalcyber.org/forumdisplay.php?fid=60)
+---- Forum: Promosi (http://tegalcyber.org/forumdisplay.php?fid=65)
+---- Thread: Urun Rembuge Enyong Sedurunge Macam2 Gath (/showthread.php?tid=1560)

Pages: 1 2 3


Urun Rembuge Enyong Sedurunge Macam2 Gath - budiofortuner - 22-04-2010

sedulur2 ingkang kawulo hormati...

sedurunge aku njaluk ngapurane karena lancang nggawe thread kiye. aku melu urun rembug sing semoga bermanfaat. akeh saran sing thread2 member nang kene sing mantap2 n aku ikut nambahi sedurunge ana obrolan di warteg modern, konvoi, n workshop jjs nang bulan mei 2010 kiye. jujur saja kulo agak bingung mau aktip di dunia nyata mulai dari mana. bisane esih sebates urun rembug. adong ana kumpulan ya tak usahakna muga2 bisa teka n diwein kesehatan go silaturrohim.

sarane aku kiye meliputi jangka pendek dhisit, sing bisa dibenahi waktu saat ini dan muga2 bisa klakon n aku bisa turut membantu.

Merchandise TCC
Kaos, Stiker, Tas, Gantungan kunci, pin, mug, dsb

Urgensi:
sing tak deleng dari hampir 2 juta masyarakat tegal, golet member 2-5% dari total penduduk untuk saat ini be wes hebat & top markotop nemen. tapi menurute aku, ora kabeh wong tegal bisa dadi member tcc tapi bisa menyukseskan tcc. tapi mereka sebagian besar kuwe wong sing bangga adong nanggo merchandise bangsa kaya kaos, tas, mug, jam, dsb

menurut aku tcc harus mulai memikirkan untuk "merchandise2" yang bisa dijadikan dana usaha mandiri untuk menambah kas tcc. akeh sing kreatip nang kene sing bisa membuat ide2 merchandise.

kiye aku belajar dari organisasi sing wingi aku ketemu. organisasi sosial lingkungan kiye urip salah satune adalah hasil dari penjualan merchandise. bukan tujuan komersial juga sih wong niate juga mempopulerkan suatu komunitas n mencari dana tambahan buat keberlangsungan komunitas ini

http://www.kampoengbogor.org/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=6&Itemid=42

Segmen:
kabeh masyarakat tegal (kota/kab) sing nang tegal atau sing merantau nang luar kota.

kendala:
apa kabeh wong tegal gelem tuku merchandise tcc?

Trik:
- merchandise ini jangan mengambil laba yang terlalu besar,scukupnya aja.
- jual ke orang2 terdekat anda. contoh: misale aku ya ngko tak dol maring kancane sing kebetulan 2 orang tuanya kuwe asli tegal, atawa bapane muride aku sing wong tegal asli sing domisili nang jakarta, dsb. nah trus keuntungane buat dimasukan ke kas tcc.
- pas pameran karya2 daerah ex: gath IKBT pas desember n gath paguyuban jateng tiap awal tahun, kuwe merchandise bisa langsung dimasukan dalam daftar pameran, jelase sing akeh banget variasine. contoh kaos ya aja tegalcyber tok, mungkin bisa kaya model joger tapi dibahasa tegalna trus powered by tegal cyber
- bisa juga merchandise ini dijual OL sistem kirim, nah trus ngko dipaket maring sing tuku. sing penting manajemene jelas n transparan

Poster
nah trus poster kuwe saran e aku dipasang nang beberapa tempat sing menurute aku strategis n bisa permanen sampai 5 tahun ke depan ben aja mubadzir.
1) Top 50 wisata kuliner nang tegal
2) Warnet sing sibuk n potensial se kota n kabupaten
3) Warteg nang Djakarta seakeh2e
4) Edukasi: UNiv, SMA, MA, SMK, SMEA, SMP, tempat kursus kaya neutr*n, G*, apa primag*ma, dsb
5) nang kantor2 pemerintahan ben wong2 pemerintahan melek tcc bos

Urgensi:
merupakan sarana promosi tulisan n gambar sing paling efektif, poster kuwe menurute aku mercusuar tcc go wong tegal sendiri dan wong luar tegal

Segmen:
wong tegal dan wong luar tegal (wong jakarta sing mangan nang warteg juga)

Kendala:
duit n sdm sing masang?

Trik:
- coba gawe proposal n ngajukna sponsor, biasane tapi sponsor kuwe njaluk imbal balik berupa dicantumna logone nang poster
- maksimalkan sdm nang wilayah2, misal sing nang jakarta mulai siap2 go masang nang warteg2

Kerjasama dengan SGTT di stand bedah kampus
kiye sing wingi tak obrolna karo POne SGTT. mengenai mokan tcc bisa buka stand nang awal agustus go bedah kampus. taun wingi masya Allah ramene. bocah2 tegal sing kuliah nang ndi2 digawekna stand go promosi kampuse masing2 termasuk ui.

Urgensi:
- nang kene ana pluang saatnya TCC eksis dengan mendirikan stand tcc sing misal slogane: "konsultasi soal2 ptn n kuliah go wong tegal" karena alhamdulillah tcc kuwe sangat melek dengan pendidikan. ibarate workshop sing dadi sran kang danu pertelon bisa direalisasikan
- nang kene kyeh bisa langsung registrasi n dipandu sma staff2 tcc sing ayu2 n gagah2. apa ora keren?
- jualan merchandise n bagi2 doorprize tcc um, syukur2 hadiahe BB (buatan bakrie) mbuapa...

Segmen:
- bocah sma kelas 2 n 3 sing pan menuju kulah, dengan tcc, kita buka konsultasi biro kuliah ngonong lah, tips n trik. ben wong2 tegal sing pan kuliah nang mbang wetan apa nang kulon bisa kebantu n ke akomodir

kendala:
- jarene tah pendirian stand kuwe bayar, tapi muga2 tah ora wong tcc kuwe sifate promosi general sing ora mengedepankan kampuse masing2. ngko coba diwisik panitiane...

Trik:
- diobrolna secepete

eh kiye tah saran. mokan kurang berkenan ya aku diwei Nyate ndisit bae ya um. sori ya sedulur2. aku bisane ngomong tok. kerjane durung ana. adong ana sing bisa tak bantu aku dikontak bae ya sedulur. muga2 aku bisa mbantu tcc ben sukses. Es Teh

budi (0856 930 49 605)


RE: Urun Rembuge Enyong Sedurunge Macam2 Gath - Ayunii - 22-04-2010

siiip um budi... aku juga telah merasakan manfaaate.. dadi madan gaul lah.. Ngikik maning

wah,, iya oh emang angger bedah kampus rame nemen.. pokoke insya Allah aku siap sedia membantu mengumbar TCC..!! Josss yaaaaa


RE: Urun Rembuge Enyong Sedurunge Macam2 Gath - Jaka Tarub - 22-04-2010

usule apik jon Es Teh
kiye bisa dadi bahan diskusi penguruse cool nemen


RE: Urun Rembuge Enyong Sedurunge Macam2 Gath - denbaguz - 22-04-2010

idene brilian kyeh um budi....mantap pokoke... Es Teh
aku ya wiz nduwe bayangan kaya kwe.....
siiplah pokoke.... lanjut..... cool nemen


RE: Urun Rembuge Enyong Sedurunge Macam2 Gath - JedoL - 22-04-2010

sip keh idene bip2...
nyong asline pan ngetik kaya kuwe Ngikik

bisa di perhitungkan keh..


RE: Urun Rembuge Enyong Sedurunge Macam2 Gath - akhdaafif - 22-04-2010

sing merchandise kiye sing durung ana ide kyeh. kendalane:

1. laka wong sing duwe ide, strategi, karo keseriusan nggo ngurus peluang bisnis kiye.

2. keterbatasan modal

liyane tah isih bisa diperjuangna. matur nuwun usulane um budi. mbokan ana sing pan minat ngurus merchandise, pengurus TCC senenge nemen kyeh Xixi


RE: Urun Rembuge Enyong Sedurunge Macam2 Gath - kuncen_server - 22-04-2010

simpen tuli um nggo ketemuan mengko,,
kiye bakale ya pan maring mana mengko ne,,
lah saiki di jaki kumpul bae malah ana sing ngomong "kumpul terus"
Di jaki urun rembuk ya pada kayong laka grergete,,
kiye nyong ngarti keadaane jakwir2 neng jabodetabek akehe neng kene bener2 nggo ngasab,lingkungane lingkungan pekerja.Dadi ne bener2 ora sempet nggo kopi darat saking padete jadwal.
Ora kaya beskem2 liyane sing notabene pelajar karo mahasiwa
mangkane ayuh sing kayong waktu ne esih bisa sisa nggo bareng2 karo nyong majukna Tegal khususe sing perantauan,khususe maning sing sa pengasab an karo nyong. Es Teh
Apa maning neng kene kumpule sesepuh karo dedengkot TCC.


RE: Urun Rembuge Enyong Sedurunge Macam2 Gath - Poci - 22-04-2010

melu nambahi ah....
duit bati merchandise e kan bisa nggo acara sosial utawa acara promosi-promosi...
soale angger promosi mung ngandalna pendanaan ya angel....


RE: Urun Rembuge Enyong Sedurunge Macam2 Gath - laksonoadi - 22-04-2010

beberapa point sing disinggung kang budi wis pernah tak floorna neng obralan2 ringan TCC...
misale sing marchendise..
aku wis manas2i denbaguz...
jarene tah gelem bisnis e kaya kuwe..
modele bagi hasil karo TCC..
intine kan wis ana investor beleh...

sing keloro masalah kerjasama SGTT ya wis tau tak sampekna..
emang acara kuwe paling nyes maring bocah sekolah,,
dadi jare nyong pas kuwe cocok nemen ari,,
dewek bisa kerjasama..
pas kuwe idene aku,,,
SGTT nganakna pelatihan tentang cyber
ngko seka TCC ne sing dadi pematerine..
kaya kuwe...

ya masuk kuweh kang budi..
tinggal ana pembicaraan lanjut tentang kiye...
soale emang ari cuman dadi komunitas tok...
akhire ngko kaya IMAM cs..
glang-glong glang-glong sing ngentekna duit
tapi laka income

iya beleh??
Ngikik
(sori IMAM cs,, cuman guyon, soale neng cs ya ana akune.. Ngikik )


RE: Urun Rembuge Enyong Sedurunge Macam2 Gath - myBenihime - 22-04-2010

golet investor yuhhh ... lumayan owhh nggo nambah2 modal e... Josss

iya sebenere ide merchandise wis diperbincangkan pas ng muktamar 1, tp ya kwe dewek durung ana modal, yen SDM tah Insya Allah akeh sing handle Nyengir