Forume Wong Tegal lan Sekitare
tugas ekonomii - Printable Version

+- Forume Wong Tegal lan Sekitare (http://tegalcyber.org)
+-- Forum: Werna-Werna (http://tegalcyber.org/forumdisplay.php?fid=160)
+--- Forum: Pelajaran Sekolah (http://tegalcyber.org/forumdisplay.php?fid=214)
+---- Forum: Pelajaran SMA (http://tegalcyber.org/forumdisplay.php?fid=219)
+---- Thread: tugas ekonomii (/showthread.php?tid=4892)

Pages: 1 2 3


tugas ekonomii - Cj selly - 28-09-2010

kyee aku sminggu sg ws lalu, di mein tugas karo bu indri guru paling imut neng smansa . tugase kelompok, bu indri mein tugas neng klompoke aku dkon golet apa kue pengeluaran APBD . aku keder. bu indri ngongkone kya kwe tok . tapi neng gugel kwe anane APBD secara umum . padahal di kongkone mung pengeluaran apbd . mbokan ana sg ngerti setitik mbuh ora tulung di wales ya.. lumayan nggo tambah2 tulisan neng PPTne..

Es Teh


RE: tugas ekonomii - jablud - 28-09-2010

Pengeluaran APBD ? maksude apa kuwe? dongene takoni oh bu indrine.. pengeluaran kuwe pa maksude output dari APBD ato pengeluaran sing dimaksud kuwe lawan katane pendapatan yaitu pengeluaran (belanja).... sori kiye maslahe aning neggubnakan kata pengeluaran untuk kata ganti Belanja jelas salah... pengeluaran beda arti karo belanja sebab kata pengeluaran kiye ora akuntable .. terkesan ora dipertanggungjawabkan ..sejen karo kata Belanja yang lebih akuntabel artine kudu dipertanggungjawabkan.. kuwe jarene bisane APBD (anggaran Pendapatan Belanja daer Daerah).. pada bae penggunaan kata pendapatan dudu penerimaan.. yakuwe karena sifate APBD kuwe akuntable. nah kayane sih maksude bu indri ndeya seli kongkon njelasna bagian dari APBD yaitu bagian belanjane --> ya deleng bae oh belanjane apa baen (contone belanja barang--- belanja pegawe.. belanja modal dll.) wis oh dijelasna siji siji apa kuwe belanja barang apa kuwe belanja modal apa kuwe belanja pegawai... Xixi


RE: tugas ekonomii - Cj selly - 28-09-2010

nggih mboten ngertos um jablud . bu indri ki kangelan . wonge cilikan ngomonge banter maning . pas ditakoni mesti jjawabe mung ya kamu carri aja ttg pengeluaran apbd . kaya kwe.. apa aku nggolet materi keseluruhan APBD ?


RE: tugas ekonomii - jablud - 28-09-2010

yawis brati seli kongkon mabas maslah belanja APBD tok wis dirinci kae belanja moda; barang lan pegawe... golet neng gooogle


RE: tugas ekonomii - wadukepor - 28-09-2010

maksude pimen ?Mikir

definisine ?
yen definisine tah goleti bhaen nang umgug

apa isine ?
yen isine moga bhae kaya kiye...iya bener bu indri oo(sing imut kae kan Xixi). maksude kwe isine :
-Laporan Realisasi Anggaran,
-Neraca, gamen
-LAK (laporan Arus Kas), ndean ente pan gon nganalisa kwe pibe perkembangane ekonomi seka data sing nang nduwur mau..


RE: tugas ekonomii - Cj selly - 28-09-2010

um wadukepor paham bu indri ?
lhaa kepengine definisi karo isine um , mung bu indri kwee kangelan . dong salah ora di mein ngerti sg bener malah tambah d gawe keder .ngosek


RE: tugas ekonomii - Cj selly - 28-09-2010

(28-09-2010, 09:54 PM)jablud Wrote: yawis brati seli kongkon mabas maslah belanja APBD tok wis dirinci kae belanja moda; barang lan pegawe... golet neng gooogle

brati aku nulis neng um gugel "belanja APBD" kaya kwe ? Ngukuri batuk


RE: tugas ekonomii - wadukepor - 28-09-2010

ya golet nang gugel. keyword e "[pdf] apbd". emang ngko metune apbd lengkap kabeh sak pengantare. tapi ya ana sing mung sing tak sebutna nang nduwur. sing jelas nang njerone mau wis lengkap isine. file e bentuke pdf.

ya paham nyong tembe 2009 mubal, sering gasak2an malah Xixi


RE: tugas ekonomii - jablud - 28-09-2010

sel .. jare nyong kiye.. kowen ora sah terjebak karo omongane bu indri... intine seli pahami bae pa kuwe APBD aja di hapal tapi dimengerti.. dudu moni ngajari sing ora bener... tapi guru kuwe mung perantara..cuma ndisit ngerti dibanding dewek ..tapi belum tentu luwih ngerti/pinter dibanding dewek... dadi ora sah kwatir.. presentasi ya tingal cas ces cos gawe menurut pengertiane seli blajar dari sumber sumber sing dipercaya Nyengir :ngesteh: ndisit ben pikirane adem aja wedi salah lan aj wedi ora sesuai karo sing dikarepi bu indri.. just do it


RE: tugas ekonomii - Cj selly - 28-09-2010

(28-09-2010, 10:06 PM)wadukepor Wrote: ya golet nang gugel. keyword e "[pdf] apbd". emang ngko metune apbd lengkap kabeh sak pengantare. tapi ya ana sing mung sing tak sebutna nang nduwur. sing jelas nang njerone mau wis lengkap isine. file e bentuke pdf.

ya paham nyong tembe 2009 mubal, sering gasak2an malah Xixi

oh kaya kwe... ngko tak jajal golet ya um wadukepor , maturnuwun lho bantuane..

lah paham brati kan ngerti sifate bu indri sg kangelan ohhh:ngosek