Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Image Thumbnail Viewer.
#1
Kiye esih seri rangkaian image viewer (alias nggo nampilna gambar).
Author: Dynamic Drive

Image Thumbnail Viewer kuwe semacem script kompak/paketan sing bisa diterapna maring link apa bae neng website (maksude bisa hyperlink/imagelink) dadi misale pan ngelinkna image ora perlu buka browser anyar maning/frame, cukup neng float div. Tinggal nge-link na text/gambar nganggo fungsi "href" trus tambai atribut "rel" nenk link-e.

Gambar hasil script kiye mengkone nampilna gambar neng tengah halaman (default), wis langsung bae lah kye cara prakteke:

1] Copy lan paste code kiye dalah neng antarane tag <HEAD> code </HEAD>
Code:
<link rel="stylesheet" href="thumbnailviewer.css" type="text/css" />

<script src="thumbnailviewer.js" type="text/javascript">

/***********************************************
* Image Thumbnail Viewer Script- © Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
* This notice must stay intact for legal use.
* Visit http://www.dynamicdrive.com/ for full source code
***********************************************/

</script>
angger mung pan nggo latian antarane tanda /*....*/ bisa diilangaken, tp angger pan dinggo neng web ya tulung eben bae soale kuwe hak cipta.

script mau neng nduwur kuwe ngelink maring 3 file sing perlu disruput, nah kiye neng ngingsor kari diklik kanan terus klik save link as:
- thumbnailviewer.css
- thumbnailviewer.js
- loading.gif

2] Nggawe link neng halaman web-e
Misale:
Code:
<p><a target=_top href="URL gambar" rel="thumbnail" title="Judule Gambar">Klik mene</a></p> ---> hyperlink

<p><a target=_top href="URL gambar" rel="thumbnail"><img src="thumbnail.gif" style="width: 50px; height: 50px" /></a></p>---> thumbnail image link

Penjelasan:
Angger pan nggunakna kiye script cukup mein link neng pej nganggo rel="thumbnail", neng fungsi "href" sing nggo nunjuk maring gambar gedene. Angger neng njerone ditambai atribut "titlr" ya mengkone nggo deskripsi gambar gedene.

Quote:<a href="Gambar.gif" rel="thumbnail" title="Deskripsi Gambar">Gambar</a>

Script kiye bisa dimodifikasi neng bagian2 tertentu wis ana keterangane neng script e endi sing olih diubah endi sing ora.

Code:
//Inside thumbnailviewer.js

enableTitle: true, //Should "title" attribute of link be used as description?
enableAnimation: true, //Enable fading animation?
definefooter: '<div class="footerbar">CLOSE X</div>', //Define HTML for footer interface
defineLoading: '<img src="loading.gif" /> Loading Image...', //Define HTML for "loading" div

DEMO SKRINSUT:
[Image: 1zce3au.jpg]

Selamat mencoba yah Josss
Cara mein klepon neng TCC (Click to View)
.:: my heart just for one girl ::.
MOZZERO PENYERAP TAR DAN NIKOTIN
Reply
coba ndingin ahh. . . . Nyate ndisit
-GOYANG SITHIK JOSS-
sarkazionk.blogspot.com
Reply
kayane kena kyeh diterapna nang forum kiye. Ngikik maning
Perokok itu penjahat, harus dimusnahkan.
terima kasih telah membuang asap pada tempatnya.
Reply
#4
nah kuwe sing diluruh kid....
lez oh digarap ben maknyuz.... Ngikik
.:: my heart just for one girl ::.
MOZZERO PENYERAP TAR DAN NIKOTIN
Reply
nggo nang blog bisa um ?
........::::::::::Threading Motivator ::::::::::........
Reply
#6
bisa sing penting support njalanaken script bae
.:: my heart just for one girl ::.
MOZZERO PENYERAP TAR DAN NIKOTIN
Reply
#7
sudarmone manteb ah.... lanzut .....
Reply
sip kang, apik tutoriale. aq ya mbiyen wes pernah nyoba, saiki y isih d enggo teknik sing kaya kue. cuman malese, ne ana Flash, Flash;e ora gelem ktutup. nongol bae, njelei nemen. saiki wes jarang nganggo Flash, cukup go jQuery, animasi2 bisa jalan Nyengir
unfreez,ngarasa bangga dadi member Forume Wong Tegal lan Sekitare sejak Sep 2010.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)