Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sing anggo UPS ,TAPI ora go backup PC ( mis : Lektop, modem, hub & kll )
Star 
kye sharing inpo tok, gudu makasude promosi merk tertentu yah..., njaluk mangape juga yen wis ana sing Wis tau kwehh

kadang2 kan ana sing tuku UPS TAPI tujuane ora nggo backup PC (desktop) TAPI go backup beban liyane sing ndeyan nyedot setrume cilik misale : Lektop, Netbook, Modem atawa HUB switch bahkan mung go charger henpon tok.. Nyengir , pokoke peralatan liyane sing menurut perhitungan nyedot setrume luwih cilik karo PC. nah..., neng UPS sing ana pitur "green power function" kwe kadang bemasalah angger pas listrike mati. angger listrike normal ( PLN Urip ) tah orapapa. maksude nyong UPS sing haruse mbackup peralatan dengan waktu backup sesuai kapasitas batrene sing njero UPS jebule nembe pirang detik malah mati padahal yakin sung batterene UPS esih apik tur nyimpen setrum.

Jebule masalahe ana ning pitur green power function kae. karena fungsine pitur kuwe waktu tegangan listrik maring UPS mati/tugel, UPS pindah maring mode battere trus maca beban sing di colokna maring deweke, angger bebane ana trus mencukupi ketentuan watt'e/narik setrum minimal deweke urip terus mbackup peralatan nganti batrene sat. TAPI angger deweke ora di bebani apa2 atawa di bebani TAPI peralatane termasuk sing nyedot setrume cilik gadine ora bisa nyukupi kebutuhan minimale maka deweke bakalan matekna sisteme dalam hitungan menit bahkan detik.

mulane angger tuku UPS enake sih deleng ndisit kebutuhane trus deleng juga pitur'e. misale UPS merk Prol*nk kwe wis ana pitur kaya kuwene, sing nyong ngerti juga ana merk Lieb*rt it*n, TAPI kebanyakan sih sing nduwe pitur kuwe sing ngadopsi teknologi CPU control/mikrocontroller neng jeroan UPS'e.

TAPI angger wis telanjur tuku barange trus denggo go seliyane PC trus waktu listrik mati melu2 mati selang beberapa detik/menit solusine paling gampang Nyengir coba di tambahi bebane sampe mereki skitar 30W, angger mesih sama tambahi maning nganti 60W. nggo gambaran merk Prol*nk biasane beban minimale 30 nganti 60 W, angger merk liyane tah mbuh nyong urung prenah nyacak. Solusi liyane hubungi bae call sentere atawa serpis sentere go ijolan board'e UPS atawa istilahe di pateni fungsi green power function'e.

kye sepisan maning njaluk mangape tulisane kaya kiye bahasane ora hebad PISS
sing ora seneng aja patak Balang Sendal ya...? PISS
Yakin sung nyong asli tegal

YM & GTALK : ristwan
Reply
gara-gara huruf t=d
nyong dadi rada bingung Ngukuri batuk

hebad,dapine


walopun ngederi dapine inpone hebad Josss
road to
6666th
Reply
aku keder bahasane sung, sing dimaksud pimen sih? aku juga nganggo UPS soale nang umah.
made in bali, wayan in jawa, putu in sumatera, gede in kalimantan, nyoman in irian, gede in flores, nengah in sulawesi, tapi ajie tetap in tegal
Reply
hehehe bener jare um ibnu , hurup d=t rada bgg jee Nyengir

tapi apik jon Nyengir

sing ta tangkep tah kaya kie, tolong bener na dong salah y..

intine UPS juga duwe beban minimum eben UPS bekerja,,
nah menurut um wakadol, sing sering eror yaitu fitur green power function e yak?

brarti adong bebane keciliken UPS malah mati, soale ora masuk ke beban minimum,,

dong jare wong elektro kaya kiye : beban minimun dibutuhna krna suatu alat juga duwe tegangan kerja minimum NyengirNyengir
"we cannot make an omelet without cracking the eggshell"
Reply
:d :d nyong juga bar tak posting rada bingung,tp intine tah bener apa sing di omongi nduwure nyong.ngko dang onglen anggo pc tak edit maning, soale kas olih musibah pc"ne sing biasa go onglen lg turun mesin powersupply ne rusak. t=d....? sing ndi ya kang :d....? lawas ra ana lawan basa tegal gadi kagok. PISS
Yakin sung nyong asli tegal

YM & GTALK : ristwan
Reply
dapine kae looo kang, kuwe dapine = tapine dudu? nyong bgg sung Palu2nan
knp um powersuplly ne?jebol?
"we cannot make an omelet without cracking the eggshell"
Reply
ooo.."tapine"....? sa tegal be esih werna2 yah logate...:d .

powersupllyne njedug john kena spaneng tegangan ndeyan..., kiye onglen anggo henpon teyol nemen ngetike wis tulisane cilik2 maning....
Yakin sung nyong asli tegal

YM & GTALK : ristwan
Reply
(26-08-2010, 07:48 PM)ibnu19 Wrote: gara-gara huruf t=d
nyong dadi rada bingung Ngukuri batuk

hebad,dapine


walopun ngederi dapine inpone hebad Josss

Wis tak edit jon...., Nyengir bajane2 lah.....cool nemen
Yakin sung nyong asli tegal

YM & GTALK : ristwan
Reply
wahahahaa iyaa jon wes di dedit, suwun,,ben sing maca tmbah jelas :josss:
"we cannot make an omelet without cracking the eggshell"
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)