Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[takon] ngilangna protection SD Card
Assalamu'alaikum kang/yu/um/bulik...
Aku njaluk tulung kyeh
pimen ya carane nggo ngilangna protection sing ana neng SD Card?
SD Card camerane aku koq file2 sing neng njerone ora bisa di del atawa ditambahi ya? bisane mung dicopy tok. yen di del ngko metu tulisane yen DIsk Protected, padahal ora tau tak otak-atik.
kie gambare (Click to View)
trus properties'e yen attribute'e tak otak-atik juga ora bisa
properties'e (Click to View)
kuwe pime carane ya kang ben ora protected maning kaya kuwe? Ngukuri batuk
sedurunge saya ucapkan terima kasih banyak atas bantuannya
Josss
Reply
kyeh um hal cilik sing biasane wong2 khilaf waktu nganggo SD Card (Secure Digital Card) jenis apa bae

[Image: sdmasalah.jpg]

keh dileng gambar SD card ng nduwur sing tak tandai kotak ijo ana tulisan angka "1" karo angka "2"

nah ng kono kan ana centil2 cilik sing bisa digeser2 ohh

ng posisi 1 = posisi normale SD card (gampangane ora dikunci)
ng posisi 2 = sing ana tulisan "Lock" kuwe nggo ngunci SD card dalam artian SD card dalam posisi read only (kapan posisine ng kene sampean ora bakal bisa nambahi, mbusek mbuh memformat SD)
sisteme kiye kaya switch ngonong kapan centil2e digeser ng posisi 2, ana konektor sing nyambung nggo nge-lock (ngunci) ng njerone SD card tersebut yen ra salah. Anjlog2an


coba ndisit um ditiliki mbokan centil2e ke geser Nyengir
yen ke geser ya di balekna ng posisi normal.

muga2 bisa bener um Josss
sumber: pengalamane aku dewek, adaptere mini SDne aku gemiyen ya kaya kuwe terus tak bongkar2 dewek, untung esih gelem bener Girang nemen
bersamamu itu sangat menyenangkan ^_^
Regards
animcuwiru

Reply
hehe....
SD Card'e aku ya tak kirane pertamane kaya kuwe kang, switch'e ngelock, tapi barang tak deleng ternyata ora, trus juga awit pertama tuku kayane ora pernah tak lock..
wis tak coba bolak-balik nggeser switch'e kuwe tapi tetep baen ora bisa.. Ngukuri batuk
Sing aneh walopun neng komputer ora bisa di del/ditambahi tp yen didel saka kamerane langsung tetep bisa (tapi tetep bae pegel yen mbuseki siji2 Ngantuk )
Duh pime ya? Nangis
Reply
#4
kuwe kayane gara2 virus..
nyong be juwet kadang2 ana file/folder sing ora bisa diapus,,

angger folder..
biasane metu tulisan "not empty"
jebule tak gawe folder njerone
tak busek dadi
qeqeqe

wes njajal neng linux jhon??

angger angel mending format baen owh
saya suka siomay
Reply
ora mung siji um folder sing ora bisa diutak-atik, tapi kabeh... Ngukuri batuk
kiye akhire juga tak format (jalan terakhir Nyengir )
wis pingdo aku kaya kie, kuwe gara2ne knp c ya? masa virus? tp yen flashdisk mlebu komputere aku pdhl ora papa..
walopun problem's solved tp aja digembok ndisit wis ya, mbokan ana sing bs ngein carane (tanpa format ulang), sapa ngerti ngesuk2 eror maning kaya kiye (tp semoga bae sih ora Nyengir )
Josss
Reply
dong di klik kanan properties
tru 'read only'ne aja dicentang bisa belih?
........::::::::::Threading Motivator ::::::::::........
Reply
nahh... angger read only'ne di un-centang, ngko ana pemberitauan e kaya gambar sing ke-2 kuwe..
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)