Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[TAKON] CPU rusak
#11
runing kang . . pmen keh ? ? kie asline sing koment wez akeh iz. .bsane ilang kabeh ? ? Ngukuri batuk
Reply
biasane tah cek monitor lan cpu ne. Tapi kudu nganggo monitor tambahan lan cpu tambahan dadi bisa vonis sing nggara sing ndi
Tegur bila Salah
Reply
#13
wingi wez tak cacak go monitore tanggane. .tapi tetep ora bsa. .kie jare pan nyacak tuku VGA. . Josss
Reply
aja tuku tuli bro. mending njilih VGA tuli he,,he,,,
andri_1801,ngarasa bangga dadi member Forume Wong Tegal lan Sekitare sejak Oct 2010.
Reply
#15
angel um. .disilihi pada pelit2 nemen. .wingi sing ngrusak be pan tak silih vga ne be ora olih Ngepruk
Reply
kwe potongane kabele kendor atawa VGA ne ora beres...

nyong ya sring nemen kejadian kayak kie nang warnet
Kamu tak perlu memiliki segalanya untuk bahagia, karena yang kamu butuh hanya seseorang yang mampu buatmu tersenyum disaat terluka.
Reply
#17
PC ne urung ana VGA ne wa. .
Reply
sing biasa ning warnet pasti vga akeh, coba maring warnete kancane um
Tegur bila Salah
Reply
Pada um kaya duweku, kui sing kena mobo'ne. mobone coid..!!
Plue,ngarasa bangga dadi member Forume Wong Tegal lan Sekitare sejak Feb 2011.
Reply
Om lek di deleng sekan penyebab e kaya ne ora ana seng masuk akal, tapi coba deleng ndisik om keadaan motherboard e secara fisik ana seng aneh ora di komponen2 nya contoh nya mobo sekarang paling sering Kapasitor di sekitar processor pada hamil om alias mlentung, dan cara2 di atas jg di coba om emang masalah di atas karena komputer nyala tapi tidak sampai proses booting, jadi kemungkinan terbesar setelah memmory adalah motherboard tapi kekurangan catu daya dari Power supply jg bisa membuat CPU tidak UP jadi stelah di cek ternyata nihil coba cara nekat ini om:
1. Lepas motherboard dan lepas batu batere CMOS
2. Cuci om pake detergen bagus kalo pake alkohol untuk membantu mempercepat proses pengeringan
3. pake kuas om atau sikat gigi untuk membersihkan sela sela nya
4. setelah pasti bersih baru di jemur om di terik matahari dengan di alasi logam "seng dsb..." untuk membantu penjemuran secara merata
5. pastikan kering dan coba pasang kembali

cara ini aku udah coba om jangan di sangka hoax dari 10 motherboard 6 nyala om
-Pengen ana kanggo ne nang kota Tegal-Pengen selalu berbagi seng inyong bisa-
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)