Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nginstall Ruby Nganggo RVM
Saiki aku kepengin gawe tutorial nggo nginstall ruby. Cara nginstall kiye bisa dipraktekna ning linux atau sistem operasi apa bae, sing penting berbasis *nix.

Cara nginstall kiye melune cara nginstall sing paling direkomendasi daning wong2. Sing pan ta tulis nang kene kuwe cara nginstall nganggo RVM. RVM kuwe dawanane Ruby Version Manager. Bisane nginstall nganggo RVM kuwe direkomendasi? Sebab, ning nganggo RVM dewek bisa nganggo beberapa versi ruby sesuai kebutuhane dewek. Juga dewek bisa nggawe lokalisasi environment ruby, artine dewek bisa nggawe beberapa kelompok gem sing terpisah penggunaane. Misal dewek pengin ana sing nggo rails 2 ana sing nggo rails 3.

Nah saiki caranya kyeh ya.. Oia aja klalen buka shell, terserah pan nganggo apa bae, terminal, konsole, xterm, sing penting shell e kuwe bash. Okeh dianggap wis mbuka shell e yah. Oia siji maning, kudu konek maring internet yak sedulur.

nah nang shell ketik ato copy paste bae baris kiye.
Code:
bash < <(curl -s https://rvm.beginrescueend.com/install/rvm)

sawise kuwe, tambahna nang file ~/.bash_profile ato ~/.bashrc baris kiye.
Code:
if [[ -s "$HOME/.rvm/scripts/rvm" ]] ; then source "$HOME/.rvm/scripts/rvm" ; fi

Sawise kuwe tutup shell, terus buka maning. Jalanna perintah kiye.
Code:
rvm notes

Terus gawe RVM sebagai fungsi.
Code:
type rvm | head -1

Nggo nginstall ruby-ne, misal ruby 1.9.2 jalanna perintah
Code:
rvm install 1.9.2

Saiki kari nyacak
Code:
ruby -v
coba dideleng bener ora versi sing metu ruby 1.9.2

Oia, mungkin paket-paket dependencies ning ngisor kiye diperlukan nggo nginstall ruby lewat rvm kiye. Ning nang ubuntu jalanna bae
Code:
sudo apt-get install curl git-core build-essential zlib1g-dev libssl-dev libreadline5-dev

Slamet ngoding nganggo ruby!
Perokok itu penjahat, harus dimusnahkan.
terima kasih telah membuang asap pada tempatnya.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)