Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[takon] pci lancard ora kedetek
#1
aku masang lancard neng mobo ku
awal2 e kedetek
tapi barang pirang dina dadi ilang
ora kedetek maning..

neng linux apa neng windows pada bae...

kasuse aku pan gawe routing
soale jatah se kamar mung sak lancard
dadi eben pc online
laptop online ngono...
:P

ana sing ngerti jon???
nuwun sedurungeMedang

--> lanjutan sing win7 routing
saya suka siomay
Reply
#2
kiye modele kabel apa wireles trus wis dicek2 misal e yen nggo kabel, testing driver ng wedus e n merk lancard e apa ? lampu indicatr lancard e murub apa ora ??
Our Long Journey Has Just Begun
Blog : Benihime
Reply
#3
lancard kabel om...

masalahe pertama kedetek kabeh normal,,
windows + linux
tapi ujug2 ilang...
tanpa kabar..

padahal mung bar di shut down..
trus durubna maning,, laka tanda2 ana kedetek lancard anyar..
windows --> wis di buka neng device manager
linux --> ifconfig bola-bali..

ari kaya kuwe biasane apane om..??
saya suka siomay
Reply
#4
kiye sing komp utama sapa kyehh ?? maksude OS + forwarding e ng komp kiye kan ?

dong misale linux njajal testing link e owh
cara ne
Aq njajale ng Under Redhat ----
ndeleng merek hardware ws ke detect apa durung ?
# lspci

ndeleng koneksi kabel e nggo
# mii-tool -v

dong ora seneng nggo mii-tool nggo ethtool Nyengir

hasil e pben ??

trus njajal di
# ifconfig eth0 or eth1 kira2 ws olih ip durung dong ws olih ip ne diforward (mbokan pengin nggo segmen liane).

trus diforward oh nggo perintah
# vim /etc/sysctl.conf

rubah net.ipv4.ip_forward=1

trus sing kabel mau sambung na maring komp liane, komp kiye olih ip apa ora ?

aja klalen ng linux e di cek2 log2 e salah siji ne nggo

# tail -f /var/log/messages

dong komp sing konek awal wedus aq ora ngarti Weee
Our Long Journey Has Just Begun
Blog : Benihime
Reply
#5
pun om...
kesimpulanku sih kayonge neng hardware...
neng mobone...
soale pas dijajal neng komp liyane langsung ndetek...
hee..

mumet kyeh...
saya suka siomay
Reply
#6
ngerek
saya suka siomay
Reply
#7
dilem kuning bae no....
Reply
lembiru ya kena om darmono...
Setiap Kesuksesan berawal dari Usaha
Usaha bermula dari Cita - cita
Cita - cita Berawal dari Mimpi
Mimpi Bermula dari Tidur
Tidur dulu ahh..
biar Sukses....
Reply
jajal, dicek maning apa wis terpasang dg baik apa ora....

nek ora, jajal neng kompi liyane

nek tetep ra bisa brarti kemungkinan gede lancard e rusak
RamboRambo

“Ini adalah salah satu mantra saya – fokus dan kesederhanaan.
Kamu harus berkerja lebih keras untuk menjernihkan pikiran dan menghasilkan kesederhanaan”.

-Steve Jobs-
Reply
um nono lancard e wis bisa?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)