Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ngatasi Printer Canon Pixma IP 1980 Sing ngBlink Gara2 Memorine Full
#1
Mungkin ana sing durung ngarti (nggo wong sing wis ngarti anggep bae nggo ngelingna maning) bhw sing arane printer Canon kye ning wis ngeprint akeh paling ora atusan lembar biasane penyakite kumat yakni ngeblink (warna orange kelap kelip ping 7 diselingi kelip warna ijo sepisan) trs printer ra gelem ngeprint istilahe memorine ke wis Full.
Lah trs pimen solusine

Pertama:
Reset Semi Permanen, carane:
- printer dipateni kabel power dicopot
- kabel power dicolokna maning, karo mencet tombol Power (pencet trs ditahan aja dilos)
- pencet tombol Resume 2x (dalam posisi tombol Power masih dipencet)
- bar mencet Resume 2x mau tombol Power dilos (ngelos lorone Power karo Resume)
- Perhatikna printer lampune wis ora ngeblink maning. Nah samene asline printer wis bisa dinggo ngeprint cuman ngko ning printer dipateni trs diurubna maning printere ngeblink maning. Dadi bar langkah pertama mau lanjut maring cara kedua.


Kedua:
Reset Permanen, carane direset anggo program Resetter kiye kudu dilakoni !!! (tak elingana maning).
Nah aku ngresete anggo Resetter Pixma 1300/1700
YUH lgsg maring carane :
- Gawe folder diarani apa bae….nah ngko programe diekstrak nang folder sing mau nembe digawe.
- Nah nang folder sing saiki isine file2 program resetter mau pastikna bhw kabeh file ora dalam keadaan Read Only
- saiki jalanna File sing arane GeneralTool
Maka tampilane kaya kiye:

[Image: 28aokk2.jpg]

Pilih USB PORT ngko ndetek dewek nang USB ndi 1 apa 2 apa 3 printere, kaya gambar nang ngisor kiye… .

[Image: 13yf4hl.jpg]

Selanjute klik DEVICE ID ana nang menu GET DEVICE ID nah ngko tampilane kaya gambar sing nang ngisor kiye

[Image: 2cen76t.jpg]

Langkah berikute klik MAIN di lanjut klik PLATEN loro-lorone ana nang menu CLEAR WASTE INK COUNTER.

Nggo mastikna bahwa printer bener2 kereset secara permanent…pateni sit printere bila perlu copot kabele, trs durubna printere….eng ing eng…printere waras (ora ngeblink maning).

Cara sing mau tak warahi wis…dijamin insya Allah bisa . Tested its Work.(soale kiye pengalamane aku dewek waktu nangani printer kantor sing kebanyakan anggo printer Canon salah satune IP 1980 kiye).

Wis samono tuli ngko tak posting maning cara ngereset printer Canon atawa Epson tipe liyane….

JosssJosssJosss
Reply
#2
wah, nyong pernah mbiyen kang printere kaya kuwe. jare teknisi pinggir asramaku, carane kaya sing pertama njenengan sebutna. tak kirani guyonan kae tukang. tapi ternyata ampuh. Guling-Guling

penjelasan ilmiahe apa ya kang bisane ngono?
jaba dudu dewek, sapa maning lhen sing pan mbangun Tegal??

Akhda Afif Rasyidi
Blog: http://akhdaafif.com
Email: mail[at]akhdaafif.com
Reply
#3
sak ngartine aku nang printer canon trs epson kuwe ana chip sing mantau tiap kali ngeprint ke log nah ning wis menuhi quota sing ditetapna saka vendor msg2 print lsg ra bs ngeprint alias stack trs munculna pesen eror berupa lampu kelap kelip..canon maupun epson...nah saat kuwe printer kudu direset ndah bisa jalan maning...
Reply
#4
oh ngono kang... okeh... suwun ya...
jaba dudu dewek, sapa maning lhen sing pan mbangun Tegal??

Akhda Afif Rasyidi
Blog: http://akhdaafif.com
Email: mail[at]akhdaafif.com
Reply
#5
(09-03-2010, 09:23 PM)akhdaafif Wrote: oh ngono kang... okeh... suwun ya...

pada pada...JosssJosssJosss
Reply
#6
adonk ngeprint trus tintane sat ben nambah maning orasah tuku piben um Guling-Guling
.:: my heart just for one girl ::.
MOZZERO PENYERAP TAR DAN NIKOTIN
Reply
printku wis dibonkar ana keding deneng esih ana garis2 kaya kue ya um?
Reply
#8
(10-03-2010, 02:20 AM)Poci Wrote: printku wis dibonkar ana keding deneng esih ana garis2 kaya kue ya um?

di lem kuning jon,,,
lempar tuku maning,,Josss
Reply
#9
(10-03-2010, 02:20 AM)Poci Wrote: printku wis dibonkar ana keding deneng esih ana garis2 kaya kue ya um?

kuwe tah printheade ci wis kena bnr omongane kuncen dilem kuning (lempar tuku maning) Ngikik
Reply
tuku maning waduke njebluk....Palu2nan iya kudune tuku maning sih...Nyengir hayo gagian urunan len....
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)